POMLADAK BASEBALL KLUBA ZAGREB ZAIGRAO U FINALU JAKOG MEĐUNARODNOG TURNIRA U VARAŽDINU! 👶🐗🥈

U nedjelju 5. veljače 2023. u varaždinskom se Graberju održao jaki međunarodni turnir za djecu 2008. godište i mlađe na kojem je nastupilo čak 10 ekipa iz 3 različite države. Igrači Baseball kluba Zagreb nastupili su u skupini B s karlovačkom Olimpijom, Novim Sadom, Ljubljanom te Vindija rookiesiema. Prva utakmica bila je na rasporedu rano ujutro već od 8:30h s Novim Sadom. Iako je početak utakmice bio rano, naši su dečki krenuli jako i već u prvom napadu osvojili maksimalna 4 boda, a nakon toga su samo mirno priveli utakmicu kraju.
U drugoj nas je utakmici čekao Karlovac, a ta je utakmica podosta sličila na seniorske utakmice ovih dviju momčadi jer bila puna napetosti i s jako dobrim obranama. Bolji su ipak bili Karlovčani walk off udarcem u zadnjem inningu rezultatom 4:3.
Sljedeću utakmicu protiv Ljubljane počeli smo sporije te dopustili Ljubljani da na početku povede, ali smo brzo okrenuli utakmicu u našu korist i pobijedili sa 7:1.
U posljednjoj utakmici grupne faze protiv Vindija rookiesa nismo imali većih problema jer je ipak riječ o drugoj momčadi Vindije koja je bila znatno mlađa od naše. U ovoj se utakmici istaknuo debitant u redovima naše momčadi Andrija Žigić koji je udario home run.
Spletom sretnih okolnosti izborili smo finale u kojem smo nažalost ipak pokleknuli od znatno boljeg Beograda rezultatom 14:7. Prva 2 inninga bilo je napeto, ali je onda do izražaja došla kvaliteta beogradske momčadi koju su pokazali s čak 4 home runa. Kod nas se s fenomenalnim učinkom od 2 home run udarca istaknuo Borna Siladić. Ovo je zaista veličanstven uspjeh naše mlade momčadi koja je na turnir došla bez velikih očekivanja i bez nekoliko važnih igrača. Ovakav uspjeh ne bi bio moguć da nisu svi kolektivno odigrali sjajan turnir, a najbolji od najboljih bili su Borna Siladić koji je dobio nagradu “star play” naše momčadi i Vito Marušić koji je proglašen za najboljeg obrambenog igrača cijelog turnira.
Za kraj treba još istaknuti nekoliko velikih uspjeha s ovog turnira. Naša je momčad jedna od rijetkih koja na ovoj razini ima i jednu curu u sastavu. Doris Andrijanić je danas odigrala zbilja odličan turnir, a čak je i u velikom finalu protiv Beograda upisala udarac te time zaradila veliki pljesak cijele ekipe. Druga vrijedna priča je ona o trenerskom debiju Roka Škalka koji je uz vodstvo iskusnog Marija Manojlova Debe omogućio našoj djeci ovakav fenomenalan uspjeh. U ovom su sastavu zaigrala i dva Rokova brata čime je još pojačan utjecaj obitelji Škalko na ovaj sjajan rezultat. Također, imamo i jedan debi za momčad Zagreba, a to je mladi Andrija Žigić čiji je brat Dominik jedan od ključnih igrača ove momčadi. Iako su ove utakmice Andriji bile prve u našem dresu, odigrao je odlično i bez straha te u utakmici protiv Vindija rookiesa udario home run.
Sve u svemu iz Varaždina se vraćamo puni emocija i sa super uspomenama sa sjajno organiziranog turnira od strane BK Vindije. 👏🔴
BRAVO ZAGREB I HVALA VINDIJI NA DOMAĆINSTVU! 👏😍💙