HRVATSKA REPREZENTACIJA OSVOJILA 10. MJESTO NA EUROPSKOM PRVENSTVU!

Protekle je nedjelje završio jedan od najzanimljivijih događaja za svakog baseball igrača u Europi, a to je Europsko prvenstvo. Prvenstvo se igralo u pet gradova diljem Češke 🇨🇿, a do naslova je stigla ekipa Španjolske 🇪🇸. Hrvatska 🇭🇷 je reprezentacija odigrala ukupno 6 utakmica u kojima je ostvarila učinak od 3 pobjede i 3 poraza što je na kraju bilo dovoljno za 10. mjesto.
Hrvatska je u turnir ušla jako suvereno pobijedivši ekipu Ukrajine 🇺🇦 rezultatom 11:1. Nakon toga je za naše reprezentativce uslijedila najbitnija utakmica, ona protiv Francuske 🇫🇷 u kojoj naši igrači nisu bili pravi te smo doživjeli poraz od 3:1. Jedina nada koja nam je u tom trenutku preostala bila jest da pobijedimo reprezentaciju Nizozemske 🇳🇱 koja vrvi profesionalnim igračima od kojih nekoliko njih ima nastupe u MLB utakmicama. U takvom omjeru snaga nismo imali previše šanse te smo lagano izgubili 15:2 čime smo ispali iz borbe za naslov.
Srećom, ta dva poraza naše mladiće nisu izbacili iz takta te su u borbu za opstanak i pozicije ušli jako dobro. Već u prvoj utakmici nakon ispadanja iz grupne faze, onoj protiv Mađarske 🇭🇺, naši su dečki pokazali izvrstan karakter te su slavili rezultatom 9:2. Tom je pobjedom osiguran opstanak, ali je još preostala borba za deveto mjesto koje vodi u kvalifikacije za World baseball classic.
Sljedeća na redu bila je reprezentacija Belgije 🇧🇪 koja je već sama po sebi težak protivnik, a da stvar bude gora na putu za tu utakmicu našim se reprezentativcima pokvario autobus te su propustili veći dio zagrijavanja za tu važnu utakmicu. Međutim, Hrvatska je pokazala da je najbolja kada je najteže te je pobijedila i u toj utakmici, ovaj puta rezultatom 7:5. Posljednja utakmica prvenstva dala nam je Italiju 🇮🇹, još jednu ekipu prepunu profesionalaca. Hrvatska je igrala fenomenalno te je veći dio utakmice vodila rezultatom 4:1, ali je na kraju presudilo iskustvo igranja velikih utakmica, pa je Italija na kraju bila bolja sa 6:5.
Sve u svemu turnirom možemo biti jako zadovoljni pogotovo zato jer je na njemu nastupilo čak sedam igrača BK Zagreba: Fran Stančić Vidrač, Bartol Crnjak, Maro Miljanić, Šime Vrbanović, Domagoj Capar, Bruno Uroić te Bruno Špehar. Tu još treba dodati i pomoćnog trenera reprezentacije, našeg Michela Ćurića. Za pitchera s najboljim omjerom pobjeda i poraza, kao i za pitchera s najviše strikeoutova proglašen je karlovački dečko Carlos Garcia 💪
BRAVO NAŠI 🇭🇷💙