ZAVRŠEN TURNIR U NOVOM SADU! ⚾🔚

Za naše je mlade snage upravo završio jedan izuzetno zanimljiv i produktivan vikend. Igrači i igračice rođeni 2008. i mlađi ovog su vikenda nastupili na međunarodnom turniru u Novom Sadu. Baseball klub Zagreb upisao je 2 pobjede i 3 poraza te turnir završio na 7. mjestu.
Naši su Veprovi nastupili odmah na otvaranju turnira u subotu u 9 sati ujutro. Tamo smo odmah pokazali da smo dobra momčad, zaključali smo obranu te suvereno pobijedili slovenske Race 🇸🇮 rezultatom 5:0. U sljedećoj smo utakmici ipak pali te su nas mađarski Red Wolvesi 🇭🇺, najbolja momčad te ujedno i pobjednik turnira, nadigrali s 9:4. U posljednjoj, trećoj utakmici dana umorni su Veprovi pali od Blue Wolvesa rezultatom 12:4. Tim smo porazom nažalost ostali bez šanse za finale, pa nam je preostalo jedino razigravanje za pozicije.
Nakon ugodne večere koju možete vidjeti na jednoj od slika, brzo smo otišli na spavanje jer smo i sutra igrali prvu utakmicu dana već od 9:00. U njoj smo nažalost ponovno izgubili, a ovaj put su od nas bolji bili austrijski Hurricanesi 🇦🇹 s 4:3. U ovoj smo utakmici pokazali snažan karakter jer smo se vratili unatoč prvotnom zaostatku te skoro u potpunosti preokrenuli utakmicu. Taj smo karakter prenijeli i u utakmicu za 7. mjesto u kojoj smo pobijedili ekipu Bulgaria 2 🇧🇬 rezultatom 7:4 uz veliku dramu na kraju. I u ovoj smo utakmici gubili, pa se kasnije vraćali. Uoči zadnjeg inninga rezultat je bio 4:2 za bugarsku ekipu, ali sjajnim pobjedničkim karakterom Zagreb u posljednjem inningu izjednačava, a u extra inninzima i u potpunosti preokreće utakmicu. Time smo turnir ipak zaključili pobjedom, a highlight ove utakmice, ali i cijelog ovog turnira bio je walkoff home run našeg Vite Marušića. Vito je na palicu došao pri rezultatu 4:4 s dvojicom igrača na bazama, a onda je u tribine poslao pravu bombu kojom se Zagreb oprostio od turnira.
Obzirom da nas sutra očekuje škola, za Zagreb smo krenuli vrlo brzo nakon završetka utakmice, a na putu smo stali samo kako bi napravili snjegovića i obukli ga u Zagrebov dres. Taj predivan prizor također možete vidjeti na jednoj od slika. Sve u svemu, unatoč 3 poraza za naše je mlade snage ovo bio odličan turnir na kojem smo pokazali veliku mentalnu snagu i, što je još važnije, puno toga naučili. Ovim se putem još želimo zahvaliti Novom Sadu na jako dobrom organiziranom turniru. Ipak, iako su ovi dvoranski turniri jako zanimljivi i dinamični, nas više veseli baseball na pravom terenu stoga samo brojimo dane do početka prave sezone.
BRAVO ZA NAŠE MLADIĆE I HVALA NOVOM SADU ZA DOMAĆINSTVO 💪👏