Preminuo Branko Špehar

S velikom Vas tugom obavještavamo da je preminuo dugogodišnji predsjednik Baseball kluba Zagreba Branko Špehar.

Nemjerljiv je doprinos koji je gospodin Branko dao ovome klubu. Osim što je dugo godina bio igrač, također je u tri mandata (1986.-1998.) vršio dužnost predsjednika ovog kluba.

U to je doba Zagreb osvojio mnoge trofeje, ali je isto tako i putovao svugdje po Europi. Tako su za njegovog mandata Zagrebaši čak tri puta imali prilike putovati u Amsterdam (1988., 1991., 1992.).

Osim Amsterdama, klub je 1994. godine putovao na Europsko klupsko prvenstvo u Barcelonu, a 1996. organizirao je i najduže putovanje u povijesti kluba kada se išlo u daleki Stockholm.

Bio je aktivan i van našeg kluba, pa je od 1992. do 1996. bio na dužnosti predsjednika Hrvatskog baseball saveza gdje je također odličnim radom ostavio duboki trag.

Branko je istinski volio ovaj klub i ovaj sport, a to dokazuje i činjenica da je u starosti, dok je bio teško bolestan, pohodio utakmice najdražeg nam kluba.

Tu je ljubav prenio i na svoju djecu, pa su tako čak dva njegova sina (Tomislav i Zoran) bili igrači, ali baš kao i otac Branko, predsjednici ovog kluba. Tu tradiciju sada nastavlja njegov unuk Bruno koji je trenutno član seniorske ekipe. Svima će nam nedostajati njegov entuzijazam i ljubav prema baseballu.

Sprovod Branka Špehara bit će u petak u 10:00 na zagrebačkom Mirogoju.

POČIVAO U MIRU!