Otvorenje baseball sezone!

Ovog vikenda službeno je započela baseball sezona. I to kako! Prve službene utakmice imali smo u čak tri kategorije, uspješni su bili kadeti i seniori, mladež nešto manje, a vrhunac vikenda bio je završetak proljetnog baseball kampa za najmanje igrače.

Idemo redom, vikend su u subotu kod kuće na Jarunu otvorili kadeti koji su startali u Junior/Senior kategoriji LLCN pobjedom protiv zagrebačkih Grizzliesa 14:2. Zatim su na teren istrčali klinci u sklopu Proljetnog baseball kampa – „4 dana u travnju“. Finale otvorenja sezone bila je utakmica seniora u prvenstvu Hrvatske protiv zagrebačke Medvednice u kojoj su slavili uvjerljivom pobjedom 16:8. Osim na Jarunu, igrali smo i u Karlovcu gdje su igrači u Major kategoriji LLCN upisali dva poraza od karlovačkih Molesa.

Nedjelja je donijela još jednu utakmicu seniora protiv Medvednice i još jednu uvjerljivu pobjedu 20:8. Sve u svemu su seniori bili izuzetno raspoloženi na palici sa preko 40 hitova u obje utakmice. Istaknimo home run Šime Vrbanovića (već četvrti ove sezone), inside park home run Domagoja Capara, ali bilo bi nepošteno isticati samo njih dvojicu jer cijela je ekipa Zagreba u napadu bila izuzetno raspoložena. Finale ovog predivnog vikenda bio je završni dan kampa kada su klinci i klinceze testirali usvojene baseball vještine, ponajbolji su osvojili i nagrade, a za kraj utakmica koja kao da im je prekratko trajala.

Svoje viđenje utakmica seniora dao je trener Mario Manojlov – Deba: „U subotnjoj utakmici koja je bila nešto napetija slavili smo 16:8, pa iako smo vodili cijelu utakmicu, znatniju razliku napravili smo tek u posljednjem inningu. Za Zagreb je kao pitcher počeo Borna Krznarević koji je odbacao 4 inninga, a zamijenio ga je Bruno Uroić. Njega je zamijenio te utakmicu mirno priveo kraju Fran Stančić Vidrač. Svakako treba izdvojiti inside the park home run Domagoja Capara. U nedjeljnoj utakmici Zagrebaši su bili nešto uvjerljiviji te su se odvojili odmah na početku utakmice. Utakmica je u 7 inninga završila 20:8. Svoj prvi seniorski pitcherski start upisao je Bruno Špehar kojeg je nakon 2 inninga zamijenio Šime Vrbanović. On je utakmicu i završio, a osim odlično odrađenog posla kao pitcher, udario je i home run. Zagreb je tako u dva dana upisao čak 44 udarca, a sljedeći vikend slijede utakmice protiv Olimpije u Karlovcu.“

Sljedeći vikend seniori nastavljaju sa PH u Karlovcu protiv Olimpije (subota 15:00, nedjelja 11:00), a kadeti u junior/senior LLCN u Karlovcu protiv Molesa 10:30.
Double Click to Edit