“Europske i američke klupske organizacije su prepoznale potencijal igrača ove regije, te se sve više igrača iz Hrvatske poziva na trening kampove u funkciji selekcije za profesionalne angažmane”, kazao je predsjednik baseball kluba “Zagreb”, Tomislav Špehar.

Mnogi Zagrepčani nisu ni svjesni kako je njihov grad dom jednom od najuspješnijih i najtrofejnijih klubova u Hrvatskoj. Riječ je o baseball klubu “Zagreb”, klubu s tradicijom dugom gotovo 35 godina koja njeguje kulturu ovog sporta kojeg kao svetinju štuje gotovo polovina ukupnog stanovništva SAD-a, što bi drugim riječima značilo oko 160 milijuna ljudi. No, zbog drugačijeg sportskog podneblja koje natkriva prvenstveno nogomet, košarku i rukomet, ovaj atraktivan i dinamičan sport nikada nije doživio svoju slavu u Hrvatskoj.

Razgovarali smo s predsjednikom baseball kluba “Zagreb”, Tomislavom Špeharom, koji nam je otkrio sve čari ovog sporta, upoznao nas s bogatom poviješću koja krasi ovaj dugovječni zagrebački klub, ukazao nam kako je baseball zapravo vrlo perspektivan i zanimljiv sport namijenjen svim generacijama, te kako zaslužuje puno više pažnje nego što mu je trenutno poklonjeno.