Dragi navijači,

Seniori su se vratili iz Budimpešte s dvije pobjede protiv Budapest Redsa!

Podsjećamo da su seniori krenuli na put u petak kako bi bili spremni i odmoreni za double header u subotu.

Iako je to bio plan došlo je do poteškoća u navigaciji po gradu te su igrači lutali po Budimpešti 3 i pol sata. Nakon što su napokon našli teren doslovno su iskočili iz vozila te započeli prvu utakmicu. ( Presvlačenje u dresove je bilo zabavno u naglim zavojima po gradu) Iako slabo zagrijani naši veprovi su eksplodirali u igri i odigrali najbolju utakmicu u zadnjih 5 godina. Obrana je funkcionirala savršeno s atraktivnim playevima shortstopa Becka #8, 3. baze Stančić Vidrača #6, uvijek sigurnog srednjeg vanjskog Ryoheia Nakajime #1 i odličnim pitcherom Hodžić-Hršak #4.

Što se tiče napadačkog dijela prve utakmice ništa drugo se ne može reći za igrače nego da su BOMBARDERI. Igrači su na samom početku skoro umirovili američkog pitchera Budapest Redsa, a poslije sve ostale bacače nakon njega jer su igrači udarili 4 homerunova na prvoj utakmici i još 2 na drugoj. Homerun su udarili Beck #8, Ciatti #79, Stančić Vidrač #6 i Manojlov #41. Naš Deba bombarder je udario 3 homeruna od kojih je jedan bio GRAND SLAM. Što znači da je jednim udarcem ostvario maksimalni broj bodova odnosno 4. Finalni rezultat je bio 15:3.

Druga utakmica je završila rezultatom od 17:15.

Vidljivo je po rezultatu da je utakmica bila teža. Naime seniori izmoreni od prve utakmice započeli su drugu odlično do 4. izmjene. Rezultat je tada bio skoro 10 razlike za naše igrače, ali umor i vrućina uzeli su svoje pa se nekoliko igrača ozljedilo te kako ne bi povrede postale trajne napravljene su zamjene. Zatim je BK Zagreb imao poteškoća što se tiče pitchera. Od početnog pitchera Stančić Vidrača #6 koji je imao poteškoća sa strike zonom i Ivančana #20 koji je prvi puta ove godine bacao na utakmici. Na kraju s osvojenih 14 bodova za Zagreb, mađari su se probudili i uspjeli okrenuti utakmicu na 14:15. Udarači su udarcima došli u situaciju gdje su imali dva trkača po bazama i onda je došao Petričević #11 koji je udarcem za dvije baze donio vodstvo Zagrebu i dao snage da završe utakmicu s poslije još jednim osvojenim bodom. Dakao treba naglasiti odličnog Korena #24 koji je ušao na bacača u zadnje dvije izmjene te ostavio udarače Budapest Redsa nemoćnima i rutinski priveo utakmicu kraju.

 

Ovim dvjema pobjedama BK Zagreb je pobjegao Redsima na tablici. Ostale su samo dvije utakmice regularnog dijela europske Interlige protiv BK Vojvodine za nekoliko tjedana. Sljedeće utakmice seniori će igrati na prijateljskom turniru FINKSTONBALL.