Dragi navijači i prijatelji!

Seniori su imali jako uzbudljiv vikend u Varaždinu, ali i jako uspješan vikend.

Odigrane su dvije utakmice protiv BK Vindija u kojima su konačni rezultati bili u korist BK Zagreb.

Zaključak prve utakmice je ponovno odličan napadački dio igre naših seniora. Igrači su ipak slabije krenuli u utakmicu nego inače, ali su se brzo probudili te uvjerljivo poveli. Valja napomenuti da je Manojlov #41 udario homerun te zapravo pokrenuo sve ostale igrače svojim maestralnim udarcem.

U obrambenom dijelu igre nije bilo velikih grešaka koje bi dovele u pitanje pobjedu Zagreba.

Hodžić – Hršak je započeo utakmicu na poziciji pitchera. Tijekom utakmice nije davao puno prilika varaždinskom napadu što se na kraju svelo na nekoliko udaraca protivničkog napada. Nakon što je bilo vidljivo da je pobjeda osigurana rezultatom većim od 10 razlike priliku na poziciji bacača odnosno pitcher dobio je Šimičević. Uz pomalo poteškoća mladi Šimičević je priveo utakmicu kraju. Finalni rezultat utakmice bio je 14:5.

Što se tiče druge utakmice nema se što reći osim da je napadački dio igre bio uvjerljiviji od samog početka utakmice nego dan prije. Udarači Zagreba su uspjeli osvojiti 11 bodova u cijeloj utakmici. U obrambenom dijelu je sve funkcioniralo. Kao pitcher je započeo Stančić Vidrač  #6 i pod vodstvom catchera Hodžić – Hršaka uspio izbaciti 12 udarača Vindije strike outovima. Udarači Vindije su uspjeli napraviti 1 bod koji je bio homerun Kruheka N.

Osim toga Hodžić – Hršak #4 i Stančić Vidrač #6 ponovno su odradili uspješan vikend na pozicijama catchera i pitchera na kojima se izmjenjuju.

BK Zagreb je trenutno prvi na ljestvici B poola europske Interlige te sljedeći vikend igraju u Budimpešti protiv drugih na tablici Budapest Redsa.